Kaksi + 1 jälkiruokaa tyrnistä

Kuvat Margit Mannila





Kaksi + 1 jälkiruokaa tyrnistä, joissa on sokeria todella vähän

Tarvitset
4 dl kuohukermaa
5 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia tai maitorahkaa
3 dl tyrnejä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl ruokosokeria
4 piparkakkua
kanelia tai kaakaota koristeluun

Tee näin
Muussaa tyrnit sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi/soseeksi.
Murskaa piparit.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa jogurtti tai rahka ja mausta se vaniljasokerilla.
Laita 2 tl (tasaista) piparimurskaa jälkiruokalasin (snapsilasit tai vastaavat ovat oikein sopivia) pohjalle.
Piparimurskan päälle 1 tl tyrnisosetta.
Täytä lasi kermamassalla.
Koristele kaakaojauheella tai kanelilla.

Jos et tarjoile heti, snapsilasit voi laittaa tyhjään piparirasiaan. Kansi päälle ja jääkaappiin.

Jälkiruoka II 

Sekoita loput tyrnisoseesta kermaseokseen. Kätevintä on tehdä se jogurttipurkissa, jossa olet soseuttanut tyrnit.
Kansi päälle ja jääkaappiin.

Voit tarjoilla sellaisenaan tai käyttää vaikkapa kääretortun täytteenä. Silloin siihen voi lisätä koristeeksi muutaman karpalon.


Comments