Pinaattikeitto ja kananmuna

Pinaattikeitto oli oma kouluruokasuosikkini aikoinaan. Junnukin pitää siitä. Ja koskapa assari oli pelireissulla söimme Junnun kanssa pinattikeittoa. Lisänä juustovoileipiä ja jälkiruokana jäätelöä.
 


Pinaattikeitto, josta riittää neljälle ruokailijalle
  • 500 g tuoretta pinaattia tai 400 g pakastepinaattia
  • suolaa 2 tl/ vesilitra
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvislientä
  • (1 dl maitoa tai kermaa)
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus pippuria tai raastettua muskottipähinää
  • (hienonnettua ruohosipulia)
Huuhtele tuore pinaatti hyvin.
Pane pinaatti runsaaseen suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä noin 5 minuuttia.
Kaada vesi pois ja hienonna pinaatti.
Jos käytät pakastepinaattia, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
Sulata rasva kasarissa.
Lisää joukkoon jauhot, sekoita ja lisää kasvisliemi.
Tässä vaiheessa voit lisätä myös maidon tai kerman, jolloin keitosta tulee miedomman makuinen.
Lisää kasariin hienonnettu pinaatti ja kypsennä vielä muutama minuutti.
Mausta keitto suolalla, pippurilla tai muskottipähkinällä ja halutessasi ruohosipulilla.
Tarjoa keitettyjen, halkaistujen munien tai uppomunien kanssa.
Lähde Kotiruoka, ruoanvalmistuksen nettiopas



Ohjeita muualla

Kotikokin sivustolla oleva ohje muistuttaa enemmän omaani. Teen pinattikeiton maitoon ja lisään lopussa siihen 2 dl kermaa. Laitan keittoon kasvisliemikuution ja ripauksen valkopippuria ja suolaa.



Lähetetty Windows Phonesta

Comments