Piirakkakokeilut jatkuvat. Menneellä viikolla tein punajuuripiirakkaa ja nyt sovelsin samaa ohjetta ja tein banaanipiirakkaa. Perusohje löytyy punajuuripiirakan ohjeesta.
Banaanipiirakkaan tarvitset 6 keskikokoista, ylikypsää banaania.
Ripaus valkopippuria
Ripaus suolaa
½ dl rommia
Tee näin
Sulata voi.
Kuori banaanit ja soseuta ne sauvasekoittimella.
Mausta seos ripauksella valkopippuria. Lisää hieman suolaa (maut tulevat paremmin esiin.
Lisää rommi.
Kaada sulatettu voi seokseen ja lisää taikinaan.
Paista 200 C uunissa n. 35-40 minuuttia.
Peitä piirakka leivinpaperilla noin 20 minuutin paistamisen jälkeen, jotta se ei tummu liikaa.
Tarkista kypsyys tikulla.
Anna makujen tasaantua ja tarjoa piirakka vasta seuraavana päivänä.
Koristeeksi piparia tai paahdettua mantelia.
Comments
Post a Comment