Punajuuripiirakka

Viikonlopun kokeiluihin kuului punajuuripiirakka. Tein sen reseptillä, joka on porkkanapussin takana. Muokkasin toki hieman, sillä en osaa ajatella, että appelsiini ja punajuuri rimmaisivat kovin hyvin keskenään. Tässä perusohje, joka siis on porkkanapiirakalle.

Porkkanapiirakka
Tarvitset  
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2,5 dl voisulaa
9 dl porkkanaraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa 
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Tee näin
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon voisula, porkkaraaste, johon on sekoitettu ruokasooda, leivinjauhe ja kaneli.
3. Levitä taikina uunipellille ja paista n. 20 minuuttia 200 C. Kokeile kypsyyttä tikulla.



Kuorrutus
50 g voisulaa
250 g tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 prk tuorejuustoa (appelsiini)

Vatkaa kuorrutuksen ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä ne jäähtyneen piirakan päälle.






Punajuuripiirakka
Kanelin sijaa 1 rkl kaakaojauhetta.
Laitoin myös taikinaan  2 tl vaniliinisokeria.
Lisäksi lurautin joukkoon ½ dl rommia.

Tuorejuustoon laitoin pari tippaa rommiesanssia jos ruokapöydässä ei ole  lapsia voit laittaa ruokalusikallisen rommia myös tähän.

Koristele pähkinärouheella tai nonparelleilla.



Comments