Alkuperäinen ohje on vanhasta Kotilieden leivontakirjasta, jonka painos on loppuunmyyty.
Tarvitset 1 dl perunasosehiutaleita tai 3dl valmista perunasosetta
1-1 ½ dl lämmitä vettä
1 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
n. 2 dl sämpyläjauhoja tai vehnäjauhoja (itse käytän aina vehnäjauhoja)
valkopippuria
Päälle
280 g pekonia (2 pkt)
3-4 pieneksi pilkottua sipulia paistettuna
Pinnalle
2 kananmunaa
1 dl maitoa
250 g raejuustoa
Tee näin
1. Tee perunasose hiutaleista tai käytä valmista. (Lisään valmiiseen muusiin noin 2dl vettä) Lisää suola, rasva, jauhot ja hiukan valkopippuria. Sekoita taikina ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pidä viileässä paistohetkeen saakka.
2. Pilko pekoni ja sipulit paistinpannuun. Anna pekonin kiehua omassa nesteessään, kunnes se haihtuu.
3. Lisää voi ja silputtu sipuli. Hauduta
hiljalleen. Sekoita sipulit ja pekoni. Mausta ja siirrä seos jäähtymään.
4. Sekoita kananmunat, maito ja raejuusto. Levitä pekonisipuliseos taikinapohjalle ja kaada raejuustomaito päälle. Raejuuston asemasta voit käyttää myös juustoraastetta tai molempia.
5. Paista piirakka 225 asteessa. Käytä ensin alalämpöä, jossa piirakka saa olla 15 minuuttia ja sitten ylälämmössä, kunnes piirakka on kellanruskea.
(Piirakkapohjan alkuperäinen ohje Kotilieden leivontakirja.)
Comments
Post a Comment