Ruokaostoksilla tammikuussa 2016


 Kuva Margit Mannila

Ruokaan kului tammikuussa 449.92 €7kk ;  14.51 €/päivä.
Tankkasin varastoihini erityisesti lihaa.Kassler 3,95€/kg, possun ulkofilée 4,95 €/kg ja possun sisäfilée 6,95 €/kg ja 7.95/kg.

Mitä söimme

Viikko 1


Perjantai 1.1.2016
Kääräisimme salaattia tortillaan.

Lauantai 2.1.2016
Pizzaa. Täytteenä tonnikalaa, homejuustoa, anannasta ym.

Sunnuntai 3.1.2016
Possu ulkofilée tomaattikastikkeessa koristeltuna pekonina. Perunasosetta.  Eväät maanantaille.



Viikko 2

Maanantai 4.1.2016
Pizzaa riitti vielä.

Tiistai 5.1.2016
Ihanat Ladyt iltapalalla
Tein pastaa, antipastoja ja jälkiruokana porkkanakakkua.

Keskiviikko 6.1.2016
Syötiin eilisen jämiä. Eväät töihin.

Torstai 7.1.2016
Herkkupöytä: kananmunia, kylmäsavustettua lohta, vuohenjuustoa, sinihomejuustoa, leipää, proscuttoa...

Perjantai 8.1.2016
Jauhelihaa ja pastaa. Junnun tilauksesta.

Lauantai 9.1.2016
Duunipäivä. Perunasose, possun sisäfilée, paistettua ruusukaalia ja paprikaa.

Sunnuntai 10.1.2016
Jauheliha-sipulipiirasta. Pohjataikinassa eilisen perunasoseen jämät.




Viikko 3

Maanantai 11.1.2016
Sunnuntailta jäi piirasta. Söimme sitä kera salaatin. Eväänä lauantailta jäänyttä possun sisäfiléetä.

Tiistai 12.1.2016
Parsakaalikeittoa.

Keskiviikko 13.1.2016
Parsakaalikeittoa.

Torstai 14.1.2016
Patonkia, hedelmiä ja salaattia. Jälkiruokana jäätelöä.

Perjantai 15.1.2016
Spaghettia ja kanajauhelihasta tehty kastike.

Lauantai 16.1.2016
Possun ulkofilée uunissa ja kerma-aurajuustoperunat.
Iltapalana lämpimät leivät, johon laitettiin possua, paistettua sipulia ja juustoraastetta. Eväät maanantaille


Sunnuntai 17.1.2016
Pinaattilettuja. Junnun toiveruokaa. Näistä riittää evääksikin.


Viikko 4

Maanantai  18.1.2016
Jauhelihakeitto. Tätä riittää vielä huomiseksi ja evääksi.

Tiistai 19.1.2016

Skotlantilainen perunakeitto. Tästä eväät.

Keskiviikko 20.1.2016
Noutopöydässä tarjolla: Skotlantilaista perunakeittoa, pinaattilettuja tai jauhelihakeittoa.

Torstai 21.1.2016
Samat sanat kuin yllä.

Perjantai 22.1.2016
Mössöpäivä!

Lauantai 23.1.2016
Mössöllä mentiin aamupäivä. Illalla juustotarjotin, savustettua lohta ja tuoretta leipää. 

Sunnuntai 24.1.2016
Pulled pork lisukkeineen. Junnun toivomusruokaa. Tämä oli tarkoitus tehdä vasta kuun lopussa.

Viikko 5
Maanantai 25.1.2016
Pulled porkkia ja mössöä vaihtoehtoina. Eväät ensimmäisestä.

Tiistai 26.1.2016
Loput pulled porkista lämpiminä leipinä.

Keskiviikko 27.1.2016
Spaghettia ja jauhelihakastiketta. Tästä myös eväät torstaille.

Torstai 28.1.2016
Perunasose, jauhelihapihvit ja paistettuja herkkutatteja ja sipulia ripauksella turkkilaista jogurttia. Eväät perjantaille.

Perjantai 29.1.2016
Pekonisipulipiirakka perunasosepohjaan.   Toinen yksilö sai loput tatti-sipuliseoksesta täydennettynä pekonilla.

Lauantai 30.1.2016
Pekonisipulipiirakkaa jämäruokana lounaalla ja illalla sitten riistakäristystä ja perunasosetta.

Sunnuntai 31.1.2016
Riistäkäristystä jäi eiliseltä, joten sillä mentiin. Ketin vain uuden perunasoseen ja tein eilisestä leipää.




Comments