Persikkaa kermahyytelössä


 





Teimme nuorison  kanssa pääsiäiseen sopivan jälkiruoan.

Kermahyytelöön käytin 
1 tlk persikanpuolikkaita
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
appelsiinöljyä n. ½ tl
2 dl maustamatonta jogurttia
n. 100 g mascarponea
4 liivatelehteä

Pieniin annosvuokiin laitettuna annos riittää n. 10 vuokaan. 

Tee näin
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Laita persikanpuolikkaat pieniin annosvuokiin.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Lisää jogurtti ja mascarpone.
  5. Kuumenna pienessä kattilassa n. ½ dl aprikoosien lientä
  6. Laita liivatelehdet kiehuvaan nesteeseen, nosta kattila liedeltä sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hieman.
  7.  Kaada seos ohuena nauhana vaahdon joukkoon, vatkaten sitä pienimmällä nopeudella. Jatka vatkaamista jonkin aikaa. Sekoita sitten vielä huolellisesti lusikalla, jotta liivateseos on varmasti sekoittunut tasaisesti.
  8. Lusikoi kermahyytelö vuokiin persikanpuolikkaiden päälle. 
  9. Anna jähmettyä jääkaapissa 6-8 tuntia. Mielellään seuraavaan päivään.
  10. Koristele lautanen esim. vadelmakastikkeella.
  11. Kastele vuoka kuumaan veteen ja kumoa lautaselle. (Kuivaa asitian pohja, jotta vesi ei valu lautaselle ja tee koristeesta vetistä.)



 Tarjoilun yhteydessä laitoimme lautaselle hieman vadelmakastiketta.






(Edit 26.3.3016, lisätty kuvia työvaiheista.)

Lähetetty Windows Phonesta

Comments