Parsakeitto




Kuvat Margit Mannila

Tänään oli alkukeittona parsakeitto tähteeksi jääneestä parsasta. Tästä  riittää neljälle ruokailijalle.
Parsakeitto

Keitä parsan puumaisista osista liemi, jota käytät nesteenä keitossa.

Tarvitset

n. 50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
ripaus -todella ihan pieni ripaus - valkopppuria 
kasvisliemikuutio
vajaa litra nestettä 
smetanaa 
Parsaa.

Tee näin
Sulata voi kattilassa.
Lisää jauhot ja sekoita.
Kaada nesettä sopiva määrä ja sekoita.
Lisää kasvisliemikuutio.
Jatka sekoittamista. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto on liian paksua.

Lisää keittoon smetana n. puolet purkista ja jätä loput tarjoiluvaiheeseen.
Tarkista maku.
Lisää pilkottu kypsä parsa - säästä nuput ja lisää ne koristeeksi keiton pinnalle.
Anna niiden lämmetä, älä keitä enää tässä vaiheessa.

Laita keitto lautaselle. Laita nokare smetanaa ja asettele parsannuppu/nuput smetanan päälle. 





Kuvat Margit Mannila
Lammaspaisti, minttua, haudutettuja sipuleita ja porkkanaa.

Comments