Kuvat Margit Mannila
Tänään oli alkukeittona parsakeitto tähteeksi jääneestä parsasta. Tästä riittää neljälle ruokailijalle.
Parsakeitto
Keitä parsan puumaisista osista liemi, jota käytät nesteenä keitossa.
Tarvitset
n. 50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
ripaus -todella ihan pieni ripaus - valkopppuria
ripaus -todella ihan pieni ripaus - valkopppuria
kasvisliemikuutio
vajaa litra nestettä
smetanaa
Parsaa.
Tee näin
Sulata voi kattilassa.
Lisää jauhot ja sekoita.
Kaada nesettä sopiva määrä ja sekoita.
Lisää kasvisliemikuutio.
Jatka sekoittamista. Lisää tarvittaessa nestettä, jos keitto on liian paksua.
Lisää keittoon smetana n. puolet purkista ja jätä loput tarjoiluvaiheeseen.
Tarkista maku.
Lisää pilkottu kypsä parsa - säästä nuput ja lisää ne koristeeksi keiton pinnalle.
Anna niiden lämmetä, älä keitä enää tässä vaiheessa.
Anna niiden lämmetä, älä keitä enää tässä vaiheessa.
Laita keitto lautaselle. Laita nokare smetanaa ja asettele parsannuppu/nuput smetanan päälle.
Kuvat Margit Mannila
Lammaspaisti, minttua, haudutettuja sipuleita ja porkkanaa.
Comments
Post a Comment