Kuvat Margit Mannila
Tarvitset
1 kg
raparperinvarsia
2
sitruunaa
nippu
mintunoksia, kanelitanko, vaniljatanko tai pala tuoretta inkivääriä
3 l
keitettyä vettä
4 dl
sokeria (puolet tummaa sokeria)
Valmistusohje
- Huuhdo raparperinvarret. Paloittele alkukesän nuoret varret sellaisenaan, paksukuoriset varret on hyvä kuoria.
- Kiehauta vesi. Lisää joukkoon mausteet sekä kuoritut, viipaloidut sitruunat ja sokeri. Keitä kymmenisen minuuttia. Kaada liemi paloiteltujen raparperien päälle ja anna maustua kylmässä pari vuorokautta.
- Siivilöi pullota ja pullota raparperijuoma. Tarjoa raparperijuoma janojuomana sitruunanmakuisella kivennäisvedellä tai vedellä laimennettuna. Raparperipaloja voi käyttää leivonnaisten täytteenä tai tarjota jäätelön kera. Mielestäni ne sopivat erinomaisesti raparperipiirakkaan.
Lähde
Comments
Post a Comment