Nokkoslettuja

Kuvat Margit Mannila

Teimme Juniorin kanssa nokkoslettuja sunnuntaina.  Tavoitteena saada samalla helppo ruoka maanantaille.

Tarvitset näitä
kuivattuja nokkosia murskattuna n. 1/2 - 1 dl
1 l maitoa
4 kananmunaa
4 dl venhnäjauhoja
1 dl ruokaöljyä tai voisulaa

Tee näin
Paista kuumalla lämmöllä lettupannulla.

Tarjoile näin
Perinteisesti näiden lettujen kanssa tarjoillaan puolukkasurvosta. Omana kouluaikanani pinaattilettujen kanssa oli aina perunasosetta.
En ole kyllä sen jälkeen sillä yhdistelmällä syönyt  pinattilettuja.

Meidän puolukat ovat loppu, joten
kokeilimme mm.
1. tummaa sokeria ja voita (maistui)
2. viikunahilloa (maistui)
3. omenasosetta (maistui)
4. inkiväärisosetta (minun suussani maistui ihan homeelta, ei jatkoon)
5. hunajaa (maistui)


Comments