Päivän ruoka




Kuvat Margit Mannila

Tänään päädyin tekemään tonnikala-feta makaroonilaatikkoa. Se on yksi Juniorin suosikeista. Helppoa ja maistuvaa.

Siinä on ruoka meille pariksi kolmeksi päiväksi.

Makaroonilaatikkoon tarvitset
500 g makarooneja
n. 300 g hyvää tonnikalaa öljyssä
100-200 g fetaa tai salattijuustoa
500 g paseerattua tomaattia
tai tomaattimurskaa ja hieman vettä
puolikas sitruuna
suolaa (varovasti)
valkopippuria

Tee näin
Murenna tonnikala öljyineen ja  feta liemineen ja sekoita joukoon tomaatti paistovuoassa.
Laita 2/3 -osa makarooneista ja sekoittele. Lisää loput makaronit pinnalle ja lisää vettä siten että makaroonit miltei peittyvät.
Laita kylmään uuniin ja käännä uuni 180 C.
Anna paistua n. 1,5 h tai kunnes neste on haihtunut.


Comments