Kasvispihvit

Näin kesän jälkeen on saatavilla kaikkea ihanaa. Raaka-aineet ovat upeita ja edullisia. Siksi ruokaa kannattaa tehdä kerralla vähän enemmän ja pakastaa kiireistein päivien varalle.

Tein viikonloppuna kasvispihvejä, joista osan paistoin muffinivuoassa. Niistä tuli meheviä-ehkä liiankin sillä paperin vuoka ei kestä liiallista nestemäärää. Seuraavalla kerralla käytän vuokia.

 

Käytin pihveissä kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa. Lisäsin myös yhden kokonaisen chilipaprikan pienenpieninä kuutioina. Maustoin kananmuna, kermaviili, raejuustoseoksen valkosipulilla, suolalla ja ripauksella valkopippuria.


Paistoin osan pihveistä uunipeltillä.Uunin lämpötila 200 C ja paistoaika n. 25-30 min pihvien koosta riippuen ja osan paistoin paistinpannulla. Paistinpannulla paistetut pihvit ovat mielestäni parhaita, koska ne saavat rapean pinnan.

Kasvispihvit voi pakastaa.

Ohje, jonka mukaan pihvit tein (soveltaen tuota ohjetta) löytyy syyskuun 2013 tai virtuaali Pirkasta.

Kasvispihvit sopivat myös lämpimän leivän väliin. Jos omistat voileipägrillin tai pöytägrillin, niin kokeile.
Laita leivän alaosaan tomaatinviipaleita ja juustoa sitten kasvispihvit, uusi kerros juustoa ja ehkä vähän paprikasuikaleita tms.

Ostoskorissa

Comments