Tädin puolukka- ja omenamuffinit


Kuluvan syksyn puolukkasato vaikuttuaa erinomaiselta. Puolukka on terveellinen ja monipuolinen marja. Ehkä ei niin lasten mieleen makunsa puolesta, mutta sitä on lastenkin helppo poimia. Yleensä puolukka kasvaa helppokulkuisilla mäntykankailla, joten maastossa liikkuminenkaan ei tuota ongelmia.

Kun marjareissulla on vielä mukana perheen pienimpiä miellyttäviä eväitä, ei marjanpoimimisesta tule traumoja.



Puolukkamuffinit ovat herkullisia ja siinä muodossa lapsetkin yleensä syövät puolukkaa varsin mielellään.

Tädin muffinien perustaikina

150 g voita (tai margariinia)
2 dl sokeria (1,5 dl riittää)
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ dl kermaa (tai kermamaitoa)
2 tl leivinjauhetta

1. Voi ja sokeri vaahdotetaan
2. lisätään kananmunat yksitellen ja vatkataan hyvin.
3. Kerma lisätään vuorotellen jauhojen kanssa.
4. Paistetaan 200 C lämmössä uunin keskiosassa n. 15-20 min muffinien koosta riippuen.


Tädin puolukkamuffinit
2-3 dl tuoreita tai pakastettuja puolukoita kokonaisina. Älä riko puolukoita. Sekoita ne taikinaan ja annostele taikina muffinivuokiin.
vaniljasokeria 

Tädin omenamuffinit
 2-3 suurehkoa omenaa, omenoista poistetaan siemenkota, kuoritaan ja pilkotaan pieniksi kuutioiksi
1-2 rkl kanelia ja halutessasi vaniljasokeria
rommiesanssia tai  2 rkl rommia

Pilko siis omenat pieniksi kuutioiksi, ripottele niiden pinnalle 1-2 rkl kanelia ja vanlijasokeria, sekoita niin, että kaikki omenat saavat pintaansa hieman mausteita. Lisää rommiesanssi tai rommi. Anna maustua noin 10-15 minuuttia. Lisää seos muffinitaikinaan.
Paista n. 5 -8 min kauemmin kuin perusmuffineita.

Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Jos haluat päällystää nämä muffinit, niin valkosuklaa sopii erinomaisesti molempiin.


Ostoskorissa

Comments