Focaccia


Lauantaina oli jälleen työpäivä ja siksi aamupäivällä leivoin kinkkuppaprikapiirasta päiväruoaksi. Riisipuuro valmistui samalla välipalaksi. Lauantain leivontainspiraatio iski syvälle ja niinpä vielä illalla piti vielä kaivaa esiin leivontakulho. Vuorossa iltapuhteina olivat focaccia ja lihapullat (4 kg jauhelihaa jne....)
 Kuvassa olevaa leipää ei ole vielä paistettu eikä sen pinnalle ole laitettu öljyä eikä suolaa.

Erilaisia reseptejä löytyy tähän italialaiseen leipäherkkuun netistä pilvin pimenin. Itse teen taikinan niin, että laitan nestettä n. ½ litraa, lisään hieman suolaa ja sokeria ja palan hiivaa. Sitten lisään n. 2 dl kaurahiutaleita (tai jotakin muita jauhoja) ja loput sitten vehnäjauhoja. En mittaa aineksia kovin tarkasti. Kun taikina tuntuu hyvältä käteen= sopivan pehmeää, vähän kuin hyvä munkkitaikina, jätän sen kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi. Nyt käytin täytteenä kirsikkatomaatteja, oliiveja ja fetajuustoa. Lisäksi laitoin leivän pinnalle ennen paistamista oliiviöljyä ja himalajan vuorisuolaa myllystä.

Pirkan ohje , jossa on käytetty mozzarellaa ja kirsikkatomaatteja.
Kotilieden ohjessa on vain mausteita ja suolaa.
Valion ohjeessa on käytetty aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipuleia ja oregaanoa
Jamie Oliverin ohjeessa on kolmea täytettä
Jos olet epävarma miten tämä leipä tehdään, on tässä Jamie Oliverin Jamies's Home Cooking Skills-sivustolla kuvitettu ohje

Sunnuntaina metsäretken jälkeen paistoin uunissa marinoitua porsaan ulkofilettä ja tein samalla uuniperunoita ja kasviksia. Huomasin, että riisipuuroa on vielä hieman jäljellä. Niinpä päätin leipoa karjalanpiirakoita. Junnuassari totesi, että äiti sun karjalanpiirakat ovat maailman rumimpia, mutta nää maistuu maailman parhailta. Moni kakku päältä kaunis-sanonta sopii siis ainakin karjalanpiirakoihin.


Terveisin


Ostoskorissa



Comments