Merimiespihvit

Tänä syksynä olen tehnyt aika perinteisiä ruokia. Ehkä jonkinlainen nostalgiamatka menneeseen tai sitten ei. Nimittäin yksinkertaiset perusruoat ovat todella hyviä ja ruokaisia.

Olen muistaakseni, edellisen kerran, tehnyt viimeksi merimiespihvejä lähes 20 vuotta sitten. Koska eilen oli luvassa aika hektinen ilta päätin siksi laittaa heti töistä tullessani ruoan alulle. Sain kuin sainkin merimiespihvit uuniin ennen illan harrastuskuljetusurakoiden ja kauppareissujen alkamista. 

Kuljetus- ja kauppareissuihin kului aikaa, arvioni mukaan, yhteensä 2½ h. Arvioni osuikin aika hyvin kohdalleen, joten säädin uunin 150 C ja peitin vuoan leivinpaperilla. Sain yhden kauppareissun tehtyä kahden kuljetuksen välissä ja sitten kävimme tyttöjen kanssa toisessa kaupassa paluumatkalla. Kun tulimme kotiin odotti valmis ruoka meitä uunissa. Ostokset vain nopeasti paikoilleen ja sitten syömään.

Merimiespihvien kanssa voit tarjota esim. punajuuri-kermaviilisalaattia, etikkapunajuuriraastetta, puolukkasurvosta tai vihreää salaattia.


Merimiespihvit on ruoka joka oikeastaan vain paranee kun sitä lämmittää, joten sitä kannattaa tehdä kerralla vähän reilumpi annos.

Snellmannin takuumurea nauda sisäpaisti oli sopivasti tarjouksessa, joten ostin sitä. Liha olikin todella hyvää!

Ohjeeni
n. ½ kg luutonta naudan lihaa (lapaa tai paistia)
1-2 tl suolaa
pippuria
3 sipulia
10-12 perunaa
6-7 dl lihalientä (1 liemikuutio)

1. kuori ja viipaloi perunat
2. leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji kevyesti. Ruskista paistinpannulla ensiksi sipuli ja sitten lihat.
3. Laita ainekset kerroksittain uunivuokaan. Päällimmäiseksi tulee perunakerros.
4. Kaada päälle lihalientä.
5. Paista 175-200 C n. 1½ -2 h.



Merimiespihvien ohjeita muualta löydät esim. näistä linkeistä:
Arla

Kodin Kuvalehti

Kotikokki.net

Lidl 

Pirkka

Ruokala

Snellman

Valio


Comments