Chilisuklaa-perunaleivokset ovat maistuva ja mehevä jälkiruokakakku. Aineksetkin löytyvät lähes aina kaapista.
300 g (3 - 4 kpl) keitettyjä perunoita
200 g rasiamargariinia (ra 60%)
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl siirappia
3,5 dl vehnäjauhoja (kolmannes voi olla hiivaleipä- tai spelttijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
0,25 tl suolaa
200 g rasiamargariinia (ra 60%)
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl siirappia
3,5 dl vehnäjauhoja (kolmannes voi olla hiivaleipä- tai spelttijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
0,25 tl suolaa
Kuorrutukseen:
170 g chili- tai taloussuklaata
1,5 dl ranskankermaa
1,5 dl ranskankermaa
Koristeeksi:
mantelirouhetta
- Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne hienolla terällä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon perunaraaste ja siirappi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen, kooltaan noin 20 x 30 cm:n vuokaan.
- Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää ranskankerma . Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
- Levitä suklaaseos jäähtyneen levyn pinnalle. Ripota päälle mantelirouhetta.
- Siirrä kuorrutettu kakkulevy mielellään jääkaappiin ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.
Taikinamäärä on sopiva myös irto- ja/tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Puutarha.net-sivustolla on pari muutakin ohjetta tämän lisäksi ja hieman asiaa perunasta.
Ostoskorin vinkki: jätä kardemumma pois ja sulata taikinaan 50- 100 g tummaa suklaata tai laita 2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta. Voit puristaa joukkoon myös hieman sitruunamehua ja sekoittaa taikinaan manteleita tai pähkinöitä.
Comments
Post a Comment