Murotaikinapiirakka

Kokeilin tehdä mustikkapiirakkaa kuluvana viikonloppuna. Turvauduin Kotilieden suuren leivontakirjan ohjeeseen. (tai yhteen niistä) enkä ollut tyytyväinen. Pohjataikina ei mielestäni ollut oikeanlainen, vaikka mustikkapiirakkaa halunnut juniorini olikin siihen todella tyytyväinen ja söi yksin onnellisena lähes kokonaisen piiraan. 







Ystäväni pelasti minut lähettämällä ohjeen murotaikinapiirakasta, jonka ohje on ollut Kotiruoka-keittokirjassa, jota minulla ei enää sattuneesta syystä ole.

 MUROTAIKINAPIIRAKKA
100g rasvaa
¾ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja tai 1dl graham- ja 1½ dl vehnäjauhoja

Täyte
marja-, hedelmä tai rahkatäyte

Muruseos
50g margariinia tai voita
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Kermaviiliseos
2dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
1 tl vanilja- tai vaniliinisokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää muna hyvin sekoittaen.
3. Lisää jauho-leivinjauheseos.
4. Sekoita taikina haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi.
5. Painele taikina jauhotetuin käsin matalan paistovuoan pohjalle ja reunoille, vuoan halkaisija n.  23-27 cm.
6. Levitä täyte. (Sekoita muru- tai kermaviiliseoksen aineet keskenään ja ripottele murut sormin tai kaada  
    kermaviiliseos tasaisesti täytteen päälle.)
7. Paista uunin alatasossa 200 asteen lämmössä 25-30 minuuttia.
(Lähde: Kotiruoka 2001. 61. täysin uudistettu painos. Helsinki: Otava.)

Comments