Tomaattinen perunasose ja leipä


Hmmm.. . täytyy todeta, että kännykkäkuva ei nyt tee oikeutta tälle tuotokselle, mutta maku oli todella hyvä! Kokeilin nimittäin sekoittaa ylijääneeseen perunasoseeseen tölkillisen tomaattimurskaa ja yhden valkosipulin kynnen. Tarjosin kastikkeen ja possun ulkofileestä paistetun pihvin kanssa, jota kutsuttiin minun nuoruudessani kyljykseksi. Oli todella hyvää.

Perunasosetta jäi vielä hieman ja leivoin lopusta sitten leivän. Aivan mahtavaa sekin. Lämmintä vettä sen verran perunasoseeseen, että sitä voi helposti kierrevatkaimella vatkata. Sitten hiivaa, vehnäjauhoja ja öljyä.
Vaivaa taikina normaalisti, anna kohota hyvin ja paista n. 170-180 :ssä, leivän koosta riippuen noin puoli tuntia/tunti.


Lähetetty Windows Phonesta

Comments