Vaahtokarkit

Nyt on sitten elämäni ensimmäiset vaahtokarkit tehty. Helppoa kuin heinänteko.
Käytin Valion ohjetta, jossa tosin luki, että sitä ei ole testattu koekeittiössä. Pienenä vinkkinä kyllä tuon kokoiselle yritykselle, että ei kannattaisi omaa mainettaan laittaa vaakalaudalle sen takia, että ei kokeile ohjetta, jonka julkaisee nettisivuillaan. No tässä ohjeessa ei onneksi ollut mitään vikaa.

Maustoin seoksen appelsiiniöljyllä.
 

Valmistusaineet

2  dl vettä
1  kpl vaniljatanko
5  dl sokeria
1  dl vaaleaa siirappia
1  ripaus suolaa
2  kpl valkuaista
7  kpl liivatelehteä (käytin 5 kpl, luultavasti 6 olisi sopiva)
Muuta
1/2  dl Tomusokeria viimeistelyyn
3  tippa (punaista elintarvikeväriä)
Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä.

Valmistusohje

  • Voitele vuoka valmiiksi öljyllä ja sokeroi tomusokerilla. (Laita vuoan pohjalle kelmua ja öljyä se, niin saat karkit helpommin irti.)
  • Sekoita kattilaan sokeri, siirappi, halkaistu vaniljatanko, 1 dl vettä ja suola. Keitä n. 12 minuuttia. Ota pois liedeltä ja poista vaniljatanko.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti.
  • Kaada kuuma sokeriliemi liivateliemen päälle. Sekoita niin että liivate sulaa seokseen.
  • Vatkaa seosta käsivatkaimella n. 10 minuuttia kunnes seos on kuohkeaa. (Vatkasin n. 15 min)
  • Valmista valkuaisvaahto vatkaamalla valkuaisia sähkövatkaimella.
  • Yhdistä vaahdot nostelemalla niin että ne sekoittuvat.
  • Kaada seos vuokaan ja tomusokeroi pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kaada levy tomusokeroidulle alustalle ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat tomusokerissa


Ohjeita muualla

Hellapoliisin ohje vaahtokarkkeihin

Maku-lehti

Vaahtokarkit á la Sara


Comments