Nyt on sitten elämäni ensimmäiset vaahtokarkit tehty. Helppoa kuin heinänteko.
Ohjeita muualla
Hellapoliisin ohje vaahtokarkkeihin
Maku-lehti
Vaahtokarkit á la Sara
Käytin Valion ohjetta, jossa tosin luki, että sitä ei ole testattu koekeittiössä. Pienenä vinkkinä kyllä tuon kokoiselle yritykselle, että ei kannattaisi omaa mainettaan laittaa vaakalaudalle sen takia, että ei kokeile ohjetta, jonka julkaisee nettisivuillaan. No tässä ohjeessa ei onneksi ollut mitään vikaa.
Maustoin seoksen appelsiiniöljyllä.
Maustoin seoksen appelsiiniöljyllä.
Valmistusaineet
2 dl | vettä |
1 kpl | vaniljatanko |
5 dl | sokeria |
1 dl | vaaleaa siirappia |
1 ripaus | suolaa |
2 kpl | valkuaista |
7 kpl | liivatelehteä (käytin 5 kpl, luultavasti 6 olisi sopiva) |
Muuta |
|
1/2 dl | Tomusokeria viimeistelyyn |
3 tippa | (punaista elintarvikeväriä) |
Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä.
Valmistusohje
-
Voitele vuoka valmiiksi öljyllä ja sokeroi tomusokerilla. (Laita vuoan pohjalle kelmua ja öljyä se, niin saat karkit helpommin irti.)
-
Sekoita kattilaan sokeri, siirappi, halkaistu vaniljatanko, 1 dl
vettä ja suola. Keitä n. 12 minuuttia. Ota pois liedeltä ja poista
vaniljatanko.
-
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti.
-
Kaada kuuma sokeriliemi liivateliemen päälle. Sekoita niin että liivate sulaa seokseen.
-
Vatkaa seosta käsivatkaimella n. 10 minuuttia kunnes seos on kuohkeaa. (Vatkasin n. 15 min)
-
Valmista valkuaisvaahto vatkaamalla valkuaisia sähkövatkaimella.
-
Yhdistä vaahdot nostelemalla niin että ne sekoittuvat.
-
Kaada seos vuokaan ja tomusokeroi pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Ohjeita muualla
Hellapoliisin ohje vaahtokarkkeihin
Maku-lehti
Vaahtokarkit á la Sara
Comments
Post a Comment