Nokkonen ruoanvalmistuksessa

Nokkonen on varsinainen terveyskasvi. Ja sitä on hyvä aika kerätä kesän alussa talven varalle tai käytettäväksi lisäkkeenä esim. kalan kanssa. Ks. myös mitä Arktiset aromit -sivustolla sanotaan nokkosesta.

Nokkosella on lääkinnällistä vaikutusta mm. reumatismin tukihoidossa, se auttaa ehkäisemään munuaiskivien syntymistä ja sitä on käytetty huuhteluterapiaan virtsainfektiossa.
Nokkonen (Armatti)
Nokkonen (Wikipedia)
Nokkonen on monipuolinen   ks. myös Kodin Kuvalehden vinkit nokkosen käytöstä.
Nokkosta voi käyttää todella monipuolisesti ruoanlaitossa
Nokkosta saa ostaa kuivattuna esim. Frantsiltan yrttitilalta
Nokkonen
Nokkonen (Tohtori.fi)
Ylen juttu nokkosista
Jos haluat kuivata enemmänkin  voi näistä tuotteista olla apua.

Comments