RTV ja Pohjanmaan Rauta palvelivat mainiosti


Pohjanmaan Rauta on suosikkirautakauppani. (Listanauloja ja huonekaluruuvi) Menen sinne aina kun vain mahdollista. Tosin tänään erehdyin jälleen paikalliseen K-Rautaan, kun se sattui olemaan sopivasti matkan varrella.

Pienen pyörimisen ja kyselemisen jälkeen päädyin lähtemään pois. Totesin jälleen kerran, että sinne ei naisen kannata mennä edes miespuolisen asiallisen remppareiskan kanssa. Tarvitsin neljä valkoista laattaa, kun tuli vähän säädettyä... Tiedän, että laatat myydään kokonaisina pakkauksina.  Yksi paketti oli hajonnut ja kysyin myyjältä, voisiko hän myydä minulle siitä ne tarvitsemani 4 laattaa. He myyvät rikkinäisetkin paketit normaalilla hinnalla. Ei mitään alennuksia.
Kysyin, että mistähän löytyisi lasileikkuri. - Se on tuolla työkaluhyllyssä, sanoi poika. Luultavasti oli ja sinne sitten jäikin, sillä en yksinkertaisesti löytänyt sitä siitä valtavasta massasta, joka siellä on tarjolla.

Kun sitten vilkaisin muovinpalan hintaa, jota myös hammaslastaksi kutsutaan; 3,90 ja kumilasta 6,90, päätin lähteä Pohjanmaan Rautaan. Tosin siellä ei ole myynnissä kaakeleita ja saumausaineitakin vain vähän isommissa erissä, mutta kumilasta maksoi 3,40 ja hammaslasta 1,30.

Suuntasin sieltä sitten Starkkiin, jossa ei ollut haluamiani laattoja, mutta löysin jiirin, jota tarvitsen kun listoitan olohuoneeni ja eteisen uudelleen ja minut ohjattiin sieltä RTV:lle. Suhtauduin vähän epäillen ajatukseen, mutta päätin yrittää että ei tarvitsisi lähteä Laihialle ostoksille.

Nuori tyttö istui tietokoneen takana ja kysyin häneltä, missä on laattoja. No laattoja todella oli kaikenlaisia, mutta ei yhtään peruslaattaa. Ajattelin jo, että joudun remontoimaan koko tilan uudelleen ja mietin, että mitenköhän tässä selvitään. Päätin sitten kuitenkin vielä kysyä. - Kyllä meillä on. Se on varastotavaraa. Minä käyn hakemassa. Sanoin, että tiedän että niitä pitää ostaa laatikollinen, mutta en tarvitse kuin neljä. Sitten sanoin tarvitsevani vielä laastia ja saumausainetta.

Myyjä tuli sitten takaisin ja hänellä oli neljä valkoista laattaa. Hän sanoi, että heillä oli yksi valkoisia laattoja sisältänyt laatikko hajonnut ja he eivät myy asiakkaille koskaan rikkinäisiä laatikoita, koska niistä ei voi taata, että kaikki laatat olisivat virheettömiä. Hän sanoi, että saan ne laatat, kun tarvitsen niin vähän. Sitten hän oli vaihtanut laastin liimaan (putkiloon), ja hän perusteli sen sillä, että liima tulee minulle edullisemmaksi, sillä tarvitsen niin vähän sitä kun laattoja on vain neljä. Saumauslaastia heillä oli kilon pakkauksissa.

Kiitin häntä erittäin hyvästä palvelusta ja lähdin todella tyytyväisenä pois. Voitte arvata, että mistä haen laatat ja tapetointitarpeet tulevaisuudessa.

 
Ostoskorissa remontoi

Comments

  1. P.S.
    naisiin ei kannata poikamyyjän suhtautua halveksivasti. Meitä mummoja piisaa ja osa meistä on aika näppäriä käsistään ja perheessä meillä on aika pitkälle valtaa avata tai sulkea kukkaro. Rempat lähtevät yleensä meidän pesänrakennusvietistä.

    ReplyDelete

Post a comment