Appelsiinilotta


Minulla lienee nyt menossa jonkinlainen ruokainventaario. Olen tehnyt kuluvan vuoden aikana vanhanajan ruokia ja kokeillut vähemmän uusia reseptejä kuin keskimäärin tapaan tehdä. Ei siis mikään ihme sinänsä, että tein appelsiinilottaa. Se on hedelmäinen muunnos klassisesta Charlotte Russesta.

Toisaalta paluuni vanhojen reseptien ääreen johtuu siitä, että olen pohtinut sitä, miten reseptejä on järkevä säilyttää. Blogi taitaa olla siihen aika hyvä vaihtoehto. Vihkoon kirjoitetut reseptit nimittäin alkavat olla niin kärsineitä, että tekstistä ei saa kohta selvää. Kuulakärkikynä ei rakasta rasvaisia käsiä =D



Appelsiinilotan ohjeeni on tässä
2 dl aprikoosisosetta/hilloa tai appelsiinihilloa (Lidlistä saa hyvää valmista)
2,5 dl rahkaa
½ dl sokeria
3 dl kermaa vaahdotetaan
5 liivatetta
2-3 appelsiinia vuoan vuoraukseen

1. Keitä aprikooseista sose, jos käytät kuivattuja
2 Sekoita jäähtynyt sose rahkaan ja mausta sokerilla
3. Lisää vaahdotettu kerma
4. Vuoraa pyöreäpohjainen vuoka tiiviisti appelsiininviipaleilla. (Kuori appelsiini ensin) Voit vuorata vuoan ensiksi tuorekelmulla. Hyytelö irtoaa helpommin.
5. Liotetut liivatteet sulatetaan pieneen tilkkaan appelsiinimehua
6. Laita viileään paikkaan hyytymään.
7. Kun seos on hyytynyt, se kumotaan tarjoiluvadille.

Oheet muualla

Valion ohjeessa käytetään appelsiinin makuista tuorejuustoa
Kotikokin ohje


Comments