Hotelliyön hinta

Olimme tyttöjen kanssa jälleen isolla kirkolla. Yleensä yövymme Yliassari ykkösen luona, mutta tällä kerralla halusimme mennä hotelliin. Ryhdyin tutkailemaan hintoja jo hyvissä ajoin. Meillä oli tuuria sikäli, että Helsingissä ei tänä vuonna ollutkaan itsenäisyyspäivän juhlia, joten hotelleissa oli väljyyttä.

 Minulla on muutama ystävä, joka uskoo kuin pukki sarviinsa halppishotellien tai huoneistohotellien olevan aina se kaikista edullisin juttu. Ei kuitenkaan kannata mennä siihen harhaan, että Omenahotelli tai joku vastaava olisi aina se kaikista edullisin vaihtoehto. Ehkä yöhinnaltaa, mutta kun laskee kokonaiskulut, niin sitten hinta ei enää olekaan niin houkutteleva.


Omeanahotellissa hinta olisi ollut nimittäin 90 €/yö. Huoneet ovat yleensä ahtaita, kylppäri pieni ja aamupalan joutuu duunaamaan itse joko lähistöllä olevassa kahvilassa (hinta n. 5,90-7,90 vähän paikasta riippuen ja tietenkin siitä mitä syö) tai ostamalla kaupasta evästä.

AVA-hotellissa (Vallila) olisi 4 hengen seurueemme maksanut yöstä 101 euroa eikä hintaan kuulu aamiaista. Aamiaisesta veloitetaan 7,50/hlö.
Espoossa yöpyminen oli itsenäisyyspäivänä huomattavasti kalliimpaa kuin Helsingissä. Halvin yö olisi ollut neljälle 167 €.

Yövyimme tyttöjen kanssa Scandic Grand Marinassa hintaa 116 € yö (4 henkilöä). Hyvän sijainnin lisäksi Scandic Grand Marinan palvelun taso on hyvä. Hinta sisälsi aamupalan ja saunan sekä kuntosalin. Hotelli on tosiaan hyvällä paikalla Katajanokalla. Siitä on lyhyt matka kävellä keskustaan, sen edessä kadulla on parkkitilaa (tosin vain 2 h/maximi kerrallaan arkisin klo 9-21) ja hotellilla on lisäksi oma parkkialue, jossa auton pitäminen maksaa 12 €/yö. Sattui vielä sopivasti, että itsenäisyyspäivän takia kadulla parkkeeraaminen ei maksanut mitään ja lauantaina maksullinen aika alkoi klo 9.

Käppäilimme illalla keskustassa. Emme ihan ehtineet Temppeliaukion kirkossa olleeseen matineaan, sillä olimme eräässä toisessa tilaisuudessa vieraina juuri siihen aikaan.
Stadissa.fi -sivustolta voi etsiä tapahtumia, jos liikkuu Stadissa. Kateeksi käy kun katsoo tuota tapahtumakalenteria. Harkitsimme, että olisimme vielä toisenkin yön, mutta sitten ajattelimme Koira Häntästä, joka oli hoidossa koiratarhassa. Se luultavasti olisi ollut siitä kovin mielissään.

Comments