Jauhelihakeitto

Jauhelihaperunakeitto on hyvää arkiruokaa. Se valmistuu nopeasti ja on siedettävää lämmitettynäkin, jos valmistusvaiheessa pilkot perunat pieniksi. 

Tarvitset 4:lle

6-8 perunaa
400-700 g jauhelihaa
1-2 pussia keittojuureksia tai tuoreita (porkkanaa, purjoa ja lanttua pieninä kuutioina)
mustapippureita
1 lihaliemikuutio
2-3 laakerinlehteä
vettä
tarvittaessa suolaa


Tee näin

1. Kuori perunat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi, huultele ja laita kattilaan. Vettä on sopivasti kun perunat peittyvät kunnolla (n. 2-3 cm). Laita joukkoon pippurit, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet.

Jos käytät tuoreita juureksia, laita ensiksi lantut ja n. 5 niiden jälkeen porkkanat. Purjon voit laittaa samaan aikaan perunoiden kanssa.
2. Ruskista jauheliha ja lisää se kattilaan. Laita samalla myös keittojuurekset ja anna kiehua vielä n. ½-45 min tuntia. Kunnes perunat ja muut juurekset ovat kypsiä.
3. Tarkista perunoiden kypsyys.
4. Tarjoile keitto leivän & juuston kera. Voit halutessasi ripotella keiton pinnalle yrttimausteita.


Jauhelihakeitto (Hellapoliisi)



Comments