Pataruokia

Pataruokia tulee tehtyä aika harvoin, vaikka ne ovat maistuvia ja oikeastaan vain paranevat lämmitettäessä. Siitä syystä pataruokia kannattaa tehdä kerralla enemmän ja pataruoat ovat myös mainiota eväsruokaa. Tein pitkästä aikaa karjalanpaistilihoista ihan tavanomaista peruspataa.

Käristin ensiksi lihoja hetken kattilassa. (Ripaus öljyä ja toinen ripaus voita.) Ja sitten pari suurta sipulia lohkoina mukaan. Sen jälkeen lisäsin nestettä niin, että lihat peittyivät. Mukaan laakerinlehti, vähän suolaa ja muutama pippuri. Annoin hautua parisen tuntia ja lisäsin kypsennyksen loppuvaiheessa keittojuureksia, ripaus valkopippuria. Tarjolle perunamuussin kanssa.

Ohjeita pataruokiin

Burgundinpata (Pirkka) on yksi pataruokien klassikko. Tämä ei ole mitään pikaruokaa, mutta vaivan arvoista!


Mehevimmät pataruoat (Kotivinkki)

Parhaat pataruoat (Maku, useita ohjeita)

Pataruoat (Pirkka, useita ohjeita)

Pataruoat (Arla Ingman, useita ohjeita)




Comments