Vielä yksi vinkki joulukinkun jatkojalostuksesta



Menneenä vuonna kirjoitin aika paljon ruoan hävikistä. Mielestäni se on tärkeä aihe. Ruoka on kallista ja ei ole järkevää tuhlata syömäkelpoista ruokaa, jos sen pystyy jotenkin hyödyntämään. Ota ruoan hävikki hallintaan säästät selvää rahaa ja luontoa.

Jos omistat pöytägrillin (paistinpannu, mikroaaltouuni tai uuni käyvät valmistusvälineiksi yhtä hyvin, otat vain huomioon apuvälineesi erityspiirteet) voit tehdä ylijääneestä lihasta (kalkkuna, kinkku) lämpimiä voileipiä, kerrosvoileipiä yms. vastaavaa. Maistuvat ja kun perusraaka-aine on vähän erilaisessa muodossa menee se mukavasti alas.

Tässä blogissa julkaistuja tee tähteistä-ohjeita

Herkkuja tähteistä (9/2013)

Karjalanpiirakat (12/2013) 

Kuinka käytän joulukinkun jämät (12/2013)

Lämpimät leivät pöytägrillissä (9/2013)

Perunarieska (10/2013)

Välipalapizza (5/2013)

Älä heitä pois (11/2013)

Comments