Parsakaalikeitto




Teen yleensä kerran kuukaudessa sekä porkkanakeittoa että parsakaalikeittoa.

Sovellan porkkanakeiton ohjetta parsakaalikeittoon.

Tädin parsakaalikeitto
(riittää 6-8:lle ruokailijalle)

4-5 keskikokoista perunaa
yksi suuri parsakaali n. 450-500 g
1 lihaliemikuutio
suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl kermaa (kuohukermaa)

1, Kuori perunat ja parsakaalin kanta (huolellisesti, sillä muuten keitosta tulee tikkuista)
2. Pilko perunat pieniksi (kiehuvat nopeammin ja valmista tulee n. 25 minuutissa)
3. Vettä niin paljon, että perunat peittyvät juuri ja juuri
4. Lihaliemikuutio ja suola
5. Kun perunat ovat kypsiä lisää joukkoon pieniksi pilkottu parsakaali
6. Anna kiehahtaa sen verran, että parsakaali pehmenee sen verran, että se on helppo sekoittaa sauvasekoittimella. Älä missään tapauksessa keitä parsakaalia liikaa, sillä siitä tulee todella pahan makuista. Laita levy 1:lle tässä vaiheessa.
7. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Varo, kuuma keitto saattaa pulpahtaa silmille.
8. Ripaus valkopippuria.
9. Lisää kerma ja  anna keiton pulpahtaa kerran
10. Jokainen ruokailija voi lisämaustaa keittoaan esim. kuivatulla tai tuoreella korianterilla, juustolla tai muulla mieleisellä herkullaan.


Ohjeita muualla


Kukkakaali-parsakaalikeitto (Pirkka)


Parsakaalikeitto (Kodin Kuvalehti)


Pehmeä parsakaalikeitto (Makuja.fi)

Peruna-parsakaalikeitto (Pirkka)


Comments