Pekonifettuccine

Nyt näyttää vähän siltä, että meillä on menossa pekoniviikot. Eilen keitin pekoni-tomaattikeittoa, josta ajattelin tekeväni tänään kastikkeen pastalle. Kävi niin, että keitto maistui sen verran hyvin, että siitä jäi vain yksi annos. Laitoin sen pakkaseen ja otan jonain päivänä evääksi töihin. Tänään siis piti aloitella ruoka ihan alusta. Hankin pekonia kerralla vähän enemmän ja sitä siis riitti tällekin päivälle. Kokeilin pekonifettuccinea. Ohje on Lidlistä hankitusta kirjasta Pasta (s. 103).

Minulla ei nyt ollut fettuccinea, joten käytin sitä, mitä kaapista sattui löytymään. Olisikos se nyt sitten ollut tyyliltään cavatelli...




Yksinkertaiset ruoat ovat yleensä maukkaita.  Niin tämäkin. Annos on neljälle. 

100 g tuoretta pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 ½ dl lihalientä
1 irk vastahienonnettua persiljaa
suolaa, pippuria, 400 g fettuccinea,  100 g vastahöylättyä pecorinoa

Valmistusaika n. 20 minuuttia + kypsennysaika. Annoksessa n. 678 kcal/2840 kJ (48 g p, 52 g r, 6 g hh)

Tee näin

1. Leikkaa pekoni pieniksi kuutuioksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista pekoni kunnolla. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Hauduta parisen minuuttia.

2. Lisää lihaliemi ja persilja ja mausta suolalla ja pippurilla. (Itse kyllä jätin suolan kokonaan pois, sillä käytin lihaliemikuutiota ja siinä on ihan tarpeeksi suolaa.) Anna seoksen kiehua kokoon noin puoleen miedolla lämmöllä.

3. Huuhtele basilikanlehdet, ravista kuiviksi ja hienonna. Lisää kokoon keitetyn kastikkeen joukkoon.

4. Keitä fettuccine kiehuvassa suolavedessä al denteksi, kaada siivilään ja valuta. Jaa lautasille ja kaada päälle pekonikastike ja ripottele pinnalle juustoa.




Tarjoilin annoksen öljyssä paistettujen papujen kanssa.

Comments