Granaattiomena






Näin käsittelet granaattiomenaa ja granaattiomenan taustoista ja ravintoarvoista löytyy tietoa tästä valioravinto.fi -artikkelista.
Maku.fi ohjeistaa herkullisen granaattiomena-juustosalaatin 

Iltalehdessä kerrotaan granaattiomenasta.

Granaattiomena on ikivanha viljelykasvi, jota jo muinaiset egyptiläiset pitivät pyhänä kasvina. Granaattiomena on omenan kokoinen, paksukuorinen hedelmä, jonka sisällä on herkullisia, hieman marjamaisia siemeniä.
Jos et vielä syö granaattiomenaa tai juo sen mehua säännöllisesti, tässä on monta hyvää syytä aloittaa.
1. Vaikuttaa ikääntymisen merkkeihin
Granaattiomena sisältää valtavan määrän terveellisiä antioksidantteja, joilla on tunnetusti vaikutusta ikääntymiseen liittyviin muutoksiin kehossa. Antioksidanttien nauttiminen hidastaa esimerkiksi ihon kimmoisuuden vähenemistä ja siten ryppyjen syntymistä.
2. Ehkäisee munuaisvaurioita
Tuoreen tutkimuksen mukaan granaattiomena ehkäisee munuaisvaurioita ja suojaa munuaisia haitallisilta myrkyiltä.
3. Suojaa maksaa
Tämän ihmehedelmän mehu ei ainoastaan suojaa maksaa, vaan auttaa myös korjaamaan jo vaurioitunutta maksaa.
4. Parantaa vastustuskykyä
Granaattiomenan mehu on täynnä vastustuskykyä lisäävää C-vitamiinia, jonka saanti etenkin talvella voi monella jäädä liian vähäiseksi. Granaattiomenan nauttimisen on myös todettu heikentävän useiden eri bakteerien ja virusten kasvua elimistössä.
5. Ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja
Tutkimusten mukaan granaattiomena alentaa esimerkiksi veren LDL-kolesterolipitoisuuksia ja hillitsee sen hapettumista, vähentää verisuonten seinämiin muodostunutta plakkia ja tukee typpioksidin vaikutuksia verenkierrossa.

(COLOURBOX)
6. Normalisoi verenpainetta
Granaattiomena ehkäisee tutkimusten mukaan myös verenpaineen kohoamista rasvaisen aterian yhteydessä.
7. Ehkäisee syöpää
Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että granaattiomena ja sen mehu ehkäisevät syövän etenemistä. Sillä on todettu olevan myönteinen vaikutus etenkin eturauhas-, rinta- ja ihosyöpien hoidossa. Granaattiomenamehua nauttimalla voidaan esimerkiksi alentaa veren PSA-arvoja ja hidastaa siten eturauhassyöpäsolujen kasvua.
8. Ehkäisee metabolista oireyhtymää
Granaattiomena auttaa tutkitusti säätelemään verensokeria, parantamaan insuliiniherkkyyttä ja lukuisia muita tekijöitä, joilla on vaikutusta metaboliseen oireyhtymään. Kyseinen oireyhtymä ennakoi usein myös kakkostyypin diabeteksen puhkeamista.
9. Ehkäisee Alzheimerin tautia
Granaattiomenalla voi tutkimusten mukaan estää tai hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä. Eräässä tutkimuksessa asiaa testattiin hiirillä. Kävi ilmi, että granaattiomenalla ruokituille hiirille kehittyi huomattavasti vähemmän amyloidiplakkia, jolla on epäilty olevan yhteys Alzheimerin taudin puhkeamiseen. Nämä hiiret pärjäsivät myös muita paremmin mielenterveystesteissä.
10. Suojaa nivelrikolta
Google-mainokset
Kolesterolin hallintaan
Benecol-tuotteilla alennat tutkitusti kolesterolia. Kokeile!
www.benecol.fi
Granaattiomena suojaa myös nivelrikolta, sillä se sisältää terveellistä ellagiinihappoa sekä polyfenoleja.
Lähteet: Fitnea, Valioravinto

Comments