Mokkapalat


Mokkapalat ovat yksi kestosuosikki. Muistan kun ensimmäisen kerran tein mokkapaloja koulun kotitaloustunnilla ja siitä lähtien niitä on tullut tehntyä säännöllisin väliajoin. Nyt myös junnu leipoo niitä. Ensimmäiset mokkapalansa hän leipoi itsenäisyyspäivänä. En ehtinyt ottamaan kuvaa, sillä leivonnainen katosi junnujen ja kamujen suihin.


Valion ohje mokkapaloihin on o.k.

Valmistusaineet

4  munaa
2 1/2  dl sokeria
200  g Valio Eila® voita
2  dl Valio Eila® maitojuomaa
5  dl vehnäjauhoja
1/2  dl kaakaojauhetta
1  rkl leivinjauhetta
1  rkl vaniljasokeria
Kuorrutus
75  g Valio Eila® voita
3/4  dl  (0,75 dl) vahvaa kahvia
4  dl  (240 g) tomusokeria
1/2  dl kaakaojauhetta
2  tl vaniljasokeria
Pinnalle
nonparelleja 
Valmistusohje
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä maito, niin se jäähtyy sopivaksi.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos sekä kuivat aineet sihdin läpi.
Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
Kaada leivinpaperille uunipannulle.
Kypsennä mokkapalat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 min.

Kuorrutus
Sulata voi kattilassa.
Lisää kahvi.
Sihtaa muut aineet siivilän läpi.
Sekoita kuumalla levyllä, kunnes tasaista. Kaada kuorrutus kuumana pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti. Levitä tarvittaessa lastalla reunoille.
Koristele nonparelleilla ennen kuin kuorrutus jäähtyy.
VINKKI * Jos haluat voimistaa kuorrutuksen kahvin makua, voit lisätä siihen pikakahvijauhetta makusi mukaan.

Ostoskorissa Vinkki: jos et pidä kahvin mausta, voit lisätä kuorrutukseen pari tippaa piparminttuöljyä

Oheita muualla
K-ruoka.fi ohjeistaa mokkapalat näin

Kinuskikissan mokkapalat

Maku.fi-sivuston ohje on kahvinen.

Comments