Kuva MM
Porkkanalaatikko on hyvää, varsinkin ilman riisiä.
Tarvitset
1 kg porkkanoita, vettä ja n. 1 tl suolaa
1.5 dl korppujauhoja
2.5 dl kermamaitoa suolaa
1-2 tl sokeria
2 kananmunaa
1/4 maustemittaa muskottipähkinää (käytän varovasti sillä porkkana todella korostaa muskotin makua)
Tee näin
valmistusaika: n. 2 t 0 min
1. Kuori ja paloittele porkkanat.
2. Keitä paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, kun porkkanat on kypsiä. (Jos olet leipomassa esim. sämpylöitä, käytä porkkanoiden keitinvesi niihin!)
3. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
4. Turvota korppujauhot kermamaidossa. Sekoita mausteet joukkoon.
5. Riko kananmuna.
6. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
7. Voitele uunivuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
8. Kaada porkkanamassa vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
Kypsennä uunissa 175-200 C:n lämpötilassa noin 60 min.
Porkkanalaatikko on hyvää, varsinkin ilman riisiä.
Tarvitset
1 kg porkkanoita, vettä ja n. 1 tl suolaa
1.5 dl korppujauhoja
2.5 dl kermamaitoa suolaa
1-2 tl sokeria
2 kananmunaa
1/4 maustemittaa muskottipähkinää (käytän varovasti sillä porkkana todella korostaa muskotin makua)
Tee näin
valmistusaika: n. 2 t 0 min
1. Kuori ja paloittele porkkanat.
2. Keitä paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, kun porkkanat on kypsiä. (Jos olet leipomassa esim. sämpylöitä, käytä porkkanoiden keitinvesi niihin!)
3. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.
4. Turvota korppujauhot kermamaidossa. Sekoita mausteet joukkoon.
5. Riko kananmuna.
6. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
7. Voitele uunivuoka ja jauhota se korppujauhoilla.
8. Kaada porkkanamassa vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita.
Kypsennä uunissa 175-200 C:n lämpötilassa noin 60 min.
Comments
Post a Comment