Joulu on jo ovella

Tein eilen perunarieskataikinasta perunasämpylöitä. Ajattelin nimittäin päästä vähän helpommalla nyt kun joulu on jo ihan ovella ja vähän joulun jälkeenkin. Näitä täyttämällä tähteeksi jääneellä salaatilla ja lihalla syntyy maukas ruoka.  Majoneesia ja mausteita maun mukaan. Ehkä joku haluaa väliin kananmunaa ja toinen jotakin muuta. Käteviä välipalaleipiä kulun jälkeen. Sopivat erityisen hyvin myös hampurilaissämpylöiksi. Pihvi vaan väliin ja muut sörsselit, niin siinä se on.

Leivoin myös oliivileipää. Tein molemmista taikinoista myös pieniä vuokaleipiä. Tarkoituksenani on kehitellä niistä alkupalaa joulun ruokailuihin.


Keskiviikolle on valmistumassa ruisleipätaikina. Aloitin sen eilen ja se näyttää pulpahtelevan jo todella mukavasti. Yleensä annan taikinan tekeytyä viikon ennen kuin leivoin sen. Nyt kävi kuitenkin niin, että unohdin perjantaina laittaa sen  tekytymään.


Huomenna ovat vuorossa taatelikakku ja stollen (saksalainen joulupulla). Lisäksi tarkoitus on kokeilla vähän erilaista kääretorttua. 

Alkaa tuntua siltä, että Joulu on jo ovella.

Lähetetty Windows Phonesta

Comments