Tuttava takaa vuoden...


Tuttava takaa vuoden saapuvi vieraaksi... Pitäisiköhän sanoa, että en tunnista vuodentakaista vierasta. Se on kovin erilainen kuluvana vuonna. Sää on nimittäin vaihdellut. Alkuviikosta, kun käväisin ohikulkumatkalla, mökillä oli ripaus lunta. Näytti ihan mukavan jouluiselta. Tänään, kun sitten kävin vähän katselemassa paikkoja,  olikin sitten ihan vesikeli. Asteita taisi olla peräti + 6 C.

Joulun hankintoja on tehty vähitellen.  Junnun lahjalista pitenee joka päivä. Toivon, että lapseni ymmärtävät, että kaikissa perheissä eivät lapset voi kirjoittaa pitkiä lahjalistoja. Emme mekään hanki kaikkia listalla olevia juttuja.  Kirjat ovat poikkeus. Jos joku toivoo kirjaa tai useampaa, niin sellaisen helposti hankin. Hmm...yritin opettaa asiaa käytännössä ja keräsimme tyttöjen kanssa ruokaa joulupussikeräykseen, joka on vaasalaisen Karin Toivolan ideoima tempaus. Tavoitteena on kerätä jotakin syötävää, joka sitten toimitetaan vähävaraisiin perheisiin.


Tänään yllätyin, kun tein jälkiruoaksi hedelmäsalaattia. Havaitsin nimittäin, että sitä on ollut jälkkärinä melkein päivälleen vuosi sitten.  Siinä  vuodentakainen yksi tuttava.

Tänä vuonna joulun valmistaminen on jäänyt vähän vaiheeseen. Tulevan viikon tekemisinä ovat vielä siivouspuuhat, ruokaostokset ja leipominen. Tiistaina käväisemme vielä ostamassa viimeiset ruokatarvikkeet joulua varten. Keskiviikkona hyppään pakuun ja haen joulukuusen. Se on sitten siinä. Piste iin päälle. Joulu voi alkaa.Comments

Post a Comment