Bataattiranskalaiset ja broilerirulla

Kuva Margit Mannila

Muistan kun joskus 2000 luvun alkupuolella tarjosin ensimmäisen kerran perheelleni bataattia. Kukaan ei siitä innostunut.  Olin pettynyt, sillä itse tykästyin siihen heti. Nyt ovat asiat muuttuneet. Junnu, joka silloin istuskeli vaipoissaan, syö sitä. Hän tekee jopa oma-aloitteisesti bataattiranskalaisia.

Tänään kokeilin kuorruttaa bataatin korppujauho-mausteseoksella. Tarjosin broileripaistin kanssa. Lisukkeena raejuustoa ja kurkkusalaattia sekä makeaa chli-kastiketta.

Paistoaika on noin 25-35 min riippuen siitä, minkä paksuisia bataatin suikaleet ovat. Jos ne ovat (liian) paksuja, niistä ei tule rapeita.

No tätä ruokaa laittaessani ryhdyin miettimään, että kasvaisikohan bataatti meidän leveysasteillamme? Ja ei kun googleen. Mitäs sieltä sitten löytyikään. Mm. bataatti-Antti.  Koostin Tädin eläintarha-blogiini bataatin viljelyn ohjeita.  Aivan ehdottomasti tätä täytyy kokeilla tulevana kesänä.

 
Muutamia ohjeita bataattiranskalaisiin


Bataattiranskalaiset. K-ruoka. (9.12.2017)

Bataattiranskalaiset ja Auradippi. Reseptitaivas. (9.12.2017).



 

Comments