Lihanuija ja pihvit

Kuvan lähde: verkkokauppa.com



Lihanuija on oikeasti todella tärkeä työkalu keittiössä. Ilman lihanuijan kosketusta pihviä ei saisi heittää pannulle sanoo kotikeittiössä kanssani pyörivä ammattikokki. Mureaan naudan sisäfileeseen riittää pari kevyttä napautusta nyrkillä, mutta possu vaatii vähän rankempaa käsittelyä.

Mehevän pihvin salaisuudet ovat: huolella raakakypsennetty liha (tosin perinteisesti ajatellaan, että possunliha on valmista käytettäväksi ilman raakakypsytystä, itse olen tästä vähän eri mieltä), lihan nuijiminen ennen paistamista, riittävän kuuma pannu. Hyvä tapa on paistaa pihvit nopeasti molemmin  puolin, niin  että ne saavat väriä ja sitten uuniin hautumaan folion alle 175 C reiluksi tunniksi. Nesteeksi paistinlientä. Järjettömän hyvää.

Erinomaisia ohjeita naudalle löytyy tästä linkistä



Comments