Parvekepuutarhan tomaatit ja muut istutukset

Mainitsin jossaikin vaiheessa, että tarkoituksenani on kasvattaa kuluvana kesänä jotakin parvekkeella. Projektini on edennyt. Parvekepuutarhani voi hyvin olosuhteisiin  nähden (puutarhurista huolimatta) oikein hyvin. Kuten jo tuossa keväällä totesin, tämä ei ole ollenkaan vahvuusalueellani. Kasvatan ihan ensimmäistä kertaa tomaatteja. Tomaatin taimet alkavat olla siinä pisteessä, että ne alkavat kukkimaan. Olen kastellut niitä suhteellisen ahkerasti ja nyppinyt varkaita pois.

Kuluvalla viikolla on tarkoitus istuttaa ne vielä kerran vähän suurempaan kasvualustaan.


Keväällä täytyy olla vähän aikaisemmin liikkeellä. Taimet täytyy koulia hieman nopeammin, mitä tein kuluvana satokautena.

Chilit ovat kasvaneet myös oikein hyvin. Ne onnistuivat menneenäkin vuonna mainiosti. Niiden kasvatuksessa on tärkeää, että astia, jossa ne ovat, on riittävän pieni. Istutin ne aluksi munakennoon, jossa annoin niiden kasvaa parisen viikkoa ja sitten siirsin ne sellaiseen 2 dl:n pahvimukiin. (Jogurttipurkit tai maitotölkit ovat myös mainioita tähän tarkoitukseen, niitä kannattaa keräillä läpi vuoden, että ei suotta tarvitse ostaa istutusastioita.)

Paprikoiden kohdalla on sama juttu kuin tomaattien kanssa: istutin ne ehkä hieman liian myöhään ja ne olisi myöskin pitänyt koulia vähän ripeämmin.

Kurkuille kävi huonosti. En ymmärtänyt kuinka hauras kasvi tuollainen herkkukurkku on. Taimet katkesivat, kun  koirani heilutteli häntäänsä kun se seurasi kasvatuspuuhiani. Kurkut saivat vähän kyytiä ja ne katkesivat.

Odotan siis innolla, saanko tomaatteja, chilejä ja paprikoita parvekepuutarhastani.


Ostoskorissa
parvekepuutarhuri
Lähetetty Windows Phonesta

Comments