Tuorepastaa ja naudan sisäfilettä

Tein kuluvalla viikolla tuorepastaa ja se osoittautui niin hyväksi, että tein sitä heti uudelleen. Tällä kerralla tarjosin pastaa naudan sisäfileen kanssa. Seurana kevätsipulia ja tomaattia. Yksinkertaista ja herkullista.
 
Koska olen kokin kanssa keittiössä, käy fileen käsittely niin rutiinilla, että joskus jään katsomaan suu auki, että mitäs tästä nyt sitten saakaan. Kokkini poisti fileestä kalvot ja huonot kohdat. Pakastin nämä irtokappaleet kastikkeen lientä varten. Tavoitteenani oli siis paistaa nämä ylijäämälihat ja saada niistä maukas pohja kastiketta varten.

Fileen sivuosassa on yleensä pari repaleista palaa, jotka eivät kuulu varsinaiseen sisäfileeseen, mutta ne myydään samalla kilohinnalla kuluttajalle. Ja toisaalta ko. liha on mureaa ja sisäfileen veroista, joten siinä ei sinänsä mitään.

Paistoimme nämä palaset mediumiksi ja leikkasimme ohuiksi siivuiksi. Herkullisen kastikkeen ja tomaatti-sipulisekoituksen, jossa oli pari valkosipulin kynttä, saattelemana nautimme pasta-annoksesta. Voi olla tietenkin montaa mieltä kannattaako pastan kanssa tarjota näin hyvää lihaa. En tiedä. Hyvää tämä ainakin oli.

Pastan lumoissa

Ostoskorissa


Comments