Ruoan hintakehitys tapetilla

Lähde: Iltalehti

Ruoan hinnankehitykseen liittyvää uutisointia on ollut viimeisien kuukausien aikana runsaasti. Eikä syyttä. Ruoan hinta on todella noussut hurjasti. Ongelmana on, että kuluttaja ei välttämättä käsitä kuinka suuri hinnannousu on, kun käytössämme on Euro, jonka suhdeluku on eri kuin markan, jota me nyt keski-iässä olevat ihmiset olemme tottuneet käyttämään.  Ilta-Sanomissa pohdiskellaan, mistä ruoka kannattaa ostaa. Vastaus siinä jutussa on Lidl.

Itse kannatan hajautettua mallia ja suunnittelua. Hinta ratkaisee. Muista, että prosenttiluku on suhdeluku. Käy läpi viikon tarjoukset. Katso, mistä saat esim. laadukasta lihaa edullisesti. Hanki isompi erä ja pakasta annospakkauksiin. Esim. possun ulkofile sulaa nopeasti, kun pilkot sen sopivan kokoisiksi pihveiksi ja pakastat niin, että pihvit pysyvät irti toisistaan. 

Erota arki ja juhla: tee viikolla keittoja, kastiketta ja perunoita tai pastaa ja syö paremmin sunnuntaisin. Tee leipää ja pullaa tai muuta kahvileipää itse. Suunnittele ruokalistoja ennalta. Hyödynnä tähteet. Ota kotiruoasta eväät mukaan töihin.Comments