Parvepuutarha kasvaa

Parvekepuutarhan kuulumiset kesäkuun lopussa 2014
Tomaatit ovat osin jo kukassa ehkäpä siis ehdin saamaan satoakin tänä vuonna.
 
Keksin mielestäni hyvän tavan istuttaa taimeni. Hain Alkosta viinipullolaatikoita, leikkasin laatikoista hieman ylimääräistä pahvia pois ja laitoin 2 litran muovipussit pullokehikkoihin. Pusseihin multaa 4 dl ja sitten kasvi, sitten vielä pari  pahvimukillista multaa (4 dl) päälle. En tiedä yhtään oliko tämä idea fiksu vai vähemmän fiksu. Se selvinnee tässä kesän aikana. Paprikat taitavat jäädä tänä vuonna vain vihreänä rehotavaksi kasvustoksi.

Krassi kasvaa hyvin ja sitä on mukava leikata vihreää leivälle tai koristeeksi salaattiin.  Se maistuu todella  hyvältä.
Chilit olen istuttanut aika pieniin astioihin. Kokemukseni mukaan niiden ei saa antaa kasvattaa liikaa juuria. Jos niillä on liian iso ruukku, ne venyvät vain pituutta ja kasvattavat juuria ja unohtavat tehdä kukkia ja hedelmiä. Nyt kyllä näyttää vähän arveluttavalta, mitä näistä tulee. Luultavasti ei oikein mitään. Positiivisesti ajatellen oppimiskokemus.

Muistiin jotakin havaintoja, mitä kannattaa ehkä tehdä ja mitä pitää muistaa
1. taimet pitää koulia heti, kun ne ovat n. 3 cm pitkiä.
2. vähemmän on enemmän.
3. kerää vuoden aikana jogurtti- ja viilipurkkeja kasvatukseen. Pahvimukitkin toki käyvät, mutta turhaa ostaa, kun niitä kertyy vuoden aikana muutenkin. Maitotölkit ovat myös tosi hyviä.
4. ole ajoissa! Maaliskuussa taimet alulle! Chilit jo aiemmin.
5. kokeile salaatteja parvekkeella banaanilaatikossa.
6. alkon pullolaatikot ovat mainoita istutuslaatikoita. Mieti istutustiheys. Istuttaisin ehkä joka toiseen koloon. Laatikko, jossa on tila kuudelle pullolle on ehkä paras. Siihen voi istutella kasvit jokaiseen koloon.
7. chilejä ja tomaatteja pitää lannoittaa yllättävän paljon.


Parvekepuutarhurina

Ostoskorissa

Lähetetty Windows Phonesta

Comments