Nakkikeitto

Nakkikeitto on hyvä arkiruoka. Lapset yleensä pitävät siitä. Keittoon lisätään nakit ihan loppuvaiheessa, jotta ne eivät kiehu yli. Käytännössä itse toimin niin, että perunat ovat täysin kypsiä ja laitan sitten nakit keittoon ja kiehautan, että ne kuumenevat. Näin keväällä voit laittaa joukkoon esim. sipulien varret.

Tarvitset perunoita. Itse teen annoksen niin, että käytän n. 800 g-1 kg perunoita, kasviksia (keittojuurekset pakaste), nakkeja n. 300-450 g ja mahdollisesti muita lisukkeita, mitä on kaapissa. Esim. näin kesän kynnyksellä sipulinvarsia.

Liemeen laitan 1 lihaliemikuution, pari laakerinlehteä ja 1 tl pippurisekoitusta (valko- rosé,- viher- ja mustapippuria). Suolaa voi laittaa maun mukaan. Yleensä kuitenkin nakkien ja lihaliemikuution suolamäärä riittää. Halutessaan suolan suurkuluttaja saa lisätä itse sopivaksi katsomansa määrän.


Tarjoiluvaiheessa voit laittaa lautaselle persiljaa tai ruohosipulia tai jotakin muuta yrttimaustetta makusi mukaan.


Keitto valmistuu nopeasti, kun pilkot perunat pieniksi. Jos käytät tuoreita kasviksia laita lanttu ja porkkana kiehumaan ensiksi. Tee niistä pieniä kuutioita. Pakastekasvikset voit laittaa samaan aikaan kuin perunat. 

Tarjoa keiton lisänä leipää ja juustoa. Halutessasi voit lisät keittoon sulatejuustoa tai pari siivua juustoa. Niin saat siitä ruokaisemman.

Ohjeita muualla

K-ruoka ohjeistaa nakkikeiton saloihin

Maku.fi kiehauttaa nakkikeiton näin

Snellman tarjoilee kunnon nakeista nakkikeittoa


Valion nakkikeiton valmistusohjeen löydät tästäLähetetty Windows Phonesta

Comments