Kala-pastavuoka


Olin tässä taannoin SEFE:n (Ekonomit) organisoimalla kalaruokakurssilla, joka pidettiin paikallisen Marttayhdistyksen tiloissa.  Keskityimme tekemään ruokia kalaohjeita sisältävästä vihkosesta, jonka otsikkona oli Lohipiiraset & muita kalareseptejä. Meillä oli ilo saada käsiteltäväksi kolme tuoretta haukea, jotka oli esikäsitelty siten, että niistä oli poistettu vain sisälmykset.

Yksi kurssilla ollut ohje oli Kala-pastavuoka olen tehnyt tätä nyt pari kertaa kotona hieman eri tavalla ja vaihtaen kerran kalan jauhelihaan. Meillä jauhelihaversio sai positiivista palautetta.

Ohjeeseen tarvitaan
1 purjo
1 paprika
300 g säilykekalaa esim. siikaa, ahventa, haukea, särkeä, tonnikalaa...
1 rkl öljyä
2rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl (ruoka)kermaa
½ dl tillisilppua

1 rkl sitruunamehua
1 tl kurkumaa
1½ tl suolaa
½ tl mustapippuria tai valkopippuria
200 g pastaa

pinnalle
100 g juustoraastetta

Tee näin

1. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.
2. Halkaise paprika ja poista siemenet
3. Suikaloi paprikapuolikkaat.
4. Valuta ja paloittele säilykekala

5. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta siinä purjo ja paprikaa pari minuuttia.
6.  Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi ja liemikuutio. Anna seoksen kiehataa.
7. Lisää kattilaan ruokakerma, tilli, sitruunamehu, mausteet, kala. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

8. Voitele 2 liran uunivuoka.
9. Mittaa raaka pasta vuoan pohjalle ja kaada kuuma kastike päälle. Sekoita varovasti.
10. ripottele pinnalle juustoraaste.
11. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Ota vuoka uunnista ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia.


Jos käytät jauhelihaa tai jotakin muuta, vaihda tilli esim. ruohosipuliksi tai korianteriksi, ruokakerman voit korvata tölkillisellä tomaatteja tai 3-5 tuoreella tomaatilla.

Nopea ja herkullinen ruoka. Mainio myös eväänä.




Lähetetty Windows Phonesta

Comments