Perunavuoka tomaattimurskalla ja jauhelihalla



Perunasosetta jää aina vähän yli. Minulla on monta herkullista ohjetta, johon voin ylijääneen soseen käyttää. Joskin yleensä käytän tähteet leivontaan. Päätin kuitenkin nyt kokeilla jotakin vähän erilaista.

Sekoitin perunasoseeseen kaksi tölkkiä tomaattimurskaa, 2 dl vehnäjauhoja, 2 kananmunaa, mausteita mm. valkosipulia, suolaa, chiliä ja valkopippuria. Sitten paistoin 700 g jauhelihaa, kolme suurta sipulia, halutessasi voit laittaa  3-4 valkosipulinkynttä . Laitoin voideltuun uuivuokaan perunasosetta kerroksen sen päälle jauhelihan ja lopuksi perunasosetta.

Annoin hautua uunissa 175 C n. 2 h folion alla. Pidin perunavuokaa loopussa puoli tuntia ilman foliota, jotta pinta saa kauniin värin. Herkullista raikkaan salaatin kanssa. Erinomainen eväsruoka. Paranee lämmitettäessä.


Lähetetty Windows Phonesta

Comments