Helppo ja maistuva rahkapiirakka

 

Kuvat Margit Mannila


Tuli sitten kokeiltua rahkapiirakkaa Kotilieden (16.3.2021) ohjeella. Erinomaista.

Käytin appelsiinimarmeladia ja tipan sitruunanmehua täytteeseen. 


Tarvitset:

Helppo rahkapiirakka

150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
80 g mantelijauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa

Rahkapiirakan täyte

250 g maitorahkaa
1 kanamuna
1 1/2 dl hilloa, esim. aprikoosi
 
 
Tee näin:


1. Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kerma.

2. Levitä rahkapiirakan pehmeä pohjataikina tasaisesti leivinpaperoidun (24 cm x 28 cm) uunivuoan pohjalle.

3. Sekoita rahka, kanamuna ja hillo keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Murustele loppu taikinaseos piirakan pinnalle.

4. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia.

5. Anna rahkapiirakan jäähtyä. Leikkaa rahkapiirakka annospaloiksi ja nauti. Ohjeen lähde Kotiliesi 2021. 

Lisävinkit:

  1. Käytä tarjoilussa marjoja, joita sinulla todennäköisesti on pakkasessa.
  2. Vatkaa päälle kermaa tai kaurakermaa (itse kokeilin jälkimmäistä).
  3. Jäätelökin sopii mainiosti matkaan. 


 

Comments