Kuvat Margit Mannila
Tuli sitten kokeiltua rahkapiirakkaa Kotilieden (16.3.2021) ohjeella. Erinomaista.
Käytin appelsiinimarmeladia ja tipan sitruunanmehua täytteeseen.
Tarvitset:
Helppo rahkapiirakka
Rahkapiirakan täyte
1. Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kerma.
2. Levitä rahkapiirakan pehmeä pohjataikina tasaisesti leivinpaperoidun (24 cm x 28 cm) uunivuoan pohjalle.
3. Sekoita rahka, kanamuna ja hillo keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Murustele loppu taikinaseos piirakan pinnalle.
4. Paista rahkapiirakkaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia.
5. Anna rahkapiirakan jäähtyä. Leikkaa rahkapiirakka annospaloiksi ja nauti. Ohjeen lähde Kotiliesi 2021.
Lisävinkit:
- Käytä tarjoilussa marjoja, joita sinulla todennäköisesti on pakkasessa.
- Vatkaa päälle kermaa tai kaurakermaa (itse kokeilin jälkimmäistä).
- Jäätelökin sopii mainiosti matkaan.
Comments
Post a Comment