Kuvat MM
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Kuten tavallista teen aina ohjeeseen muutoksia. Niin tälläkin kerralla.
- Vähensin sokerin määrää reippaasti. Pohjaan laitoin vain ½ dl sokeria. Tumma sokeri oli loppu, joten käytin tavallista.
- Täytteeseen lisäsin hieman yhden purkin pohjalla ollutta hunajaa ja sokeria laitoin tähänkin vain ½ dl. Vaniljasokeria laitoin yhden lusikallisen enemmän.
- Sitten laitoin aivan pienen hippusen suolaa. Suola yleensä nostaa maut esille, mutta sitä ei todellakaan saa laittaa kuin muutama hippu. Ehkä jos ajattelee maustemittaa, niin noin 1/10 osa maustemitallista eli todella, todella vähän.
- En laittanut päälle ylimääräistä suklaata, sillä tässä oli mielestäni jo rasvaprosentti kohdallaan.
- Hyvää oli silti. Teini tuhosi puolet kakusta heti kun se oli jäähtynyt syöntikuntoon.
Liettualainen rahkakakku
Ainekset (20 palaa)
- 200 g voita tai margariinia
- 1½ dl sokeria
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- 4½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 500 g maitorahkaa
- 150 g ranskankermaa
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 50 g valkosuklaata
Liettualainen rahkakakku leivotaan näin:
- Kuutioi voi ja mittaa sokeri, kaakaojauhe ja jauhot kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi tai sekoita monitoimikoneella.
- Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkaa vispilällä sekaisin.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle. Voitele reunat.
- Painele puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää apuna lasia, jonka pohjalla saat paineltua taikinan tiiviisti.
- Kaada täyte vuokaan. Ripottele loppu muruseos tasaisesti täytteen päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Koristele liettualaisen rahkakakun pinta suklaaraidoilla.
Comments
Post a Comment