Ainekset
Puoloffee
- 180 g kaura-, kandisokeri- tai digestivekeksejä
- 75 g voita
- 1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 2 ½ dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl puolukoita
Valmistusohje
Puoloffee leivotaan helposti näin:
1. Murenna 180 grammaa kaura-. kandi- tai digestivekeksejä monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella painelemalla. Sekoita 75 grammaa sulatettua voita murusiin. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita yksi purkki karamellisoitua maitoa sileäksi ja levitä pohjan päälle. Vatkaa 2 1/2 desilitraa kuohukermaa sekä yksi ruokalusikallinen sokeria ja kaksi teelusikallista vaniljasokeria vaahdoksi ja lusikoi kermavaahto kinuskin päälle.
3. Viimeistele puoloffee puolukoilla ja halutessasi tomusokerilla.
Vinkki! Jos et löydä valmista kinuskia säilykepurkissa, voit keittää kinuskin kondensoidusta maidosta. Poista purkista etiketit ja keitä säilykepurkkia noin 3 tuntia kattilassa. Purkin pitää olla koko keittämisen ajan veden alla.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2021.
Lähde Kotilieden verkkosivusto.
Comments
Post a Comment