Ruokaostoksilla maaliskuussa

Kuva Margit Mannila

On tullit ehkä ostettua ruokaa hieman varastoon siltä varalta, jos liikkumisrajoituksia tulee lisää tai jos tilanne muuttuu sellaiseksi, että ei enää voi itse lähteä kauppaan. Juniorille olen ostanut mustikoita, mansikoita, vadelmia sekä puutarhamarjoja, koska itse kerätyt alkavat olla finaalissa. Joten ne myös nostavat ruokakustannuksia.  Lisäksi olen ostanut pari reilua ruokakassia. Ruokaan on kulunut 473,65 €. Se on aika suuri lukema.

Joitakin poimintoja ruokailusta:
 
  1. Ladyjen kanssa käytiin teatterissa ja sitten tultiin meille syömään. Aluksi oli salaattia ja sitten korkattiin parsakausi! On se vaan niin herkkua. Jälkiruokana vaniljajäätelöä. Annoksen pohjalla appelsiineistä keitettyä hilloa, jonka mausteena ripaus kardemummaa.
  2. Koronakaranteeri iski. Omat ruokavarastoni kestävät pidemmänkin karanteerin. Olen kotona oppinut, että ruokaa pitää olla niin, että se riittää noin kolme kuukautta. Tätä periaatetta olen noudattanu. Kuivaelintarvikkeita hankin säännöllisesti ja käyttö first in-first out -periaatteella, lihaa pakkaseen, kuivattuja sieniä ja marjoja. Näillä pärjää. Jauhoja ja hiivaa.
  3. Superherkullinen pastakastike tuli sipulista, chilistä sekä kanasta.Sekaan hieman juustoa. Valmiin annoksen päälle mustapippuria suoraan myllystä.
  4. Broilerinfileet ovat itse leivittäen huomattavasti parempia kuin kaupan valmiit. Juniori totesi, että tee itse.
  5. Valkosipulileipää ja salaattia. Se on vaan niin hyvää.
  6. Paistettu kokonainen broileri. Siitä riittikin sitten ruokaa moneksi päiväksi. Ensin sellaisenaan salaatin kanssa. Seuraavana päivänä valkosipulileipää ja salaattia sekä hieman broileria, sitten luista liemi keiton pohjaksi. Ja lopuista mausteinen broilerikeitto, jossa runsaasti kasviksia ja paketti nuudelia sekä loput valkosipulileivästä.
  7. Porkkanakeittoa.
  8. Pizzaa Junnun toiveesta.
  9. Mökillä hiilloksella makkaraa.
  10. Pannumunakas. Helppoa. Salaatin kanssa mainiota ruokaa. Sopii myös leivän päälle. Hyvä mökkieväs. 

Comments