Kuvat Margit Mannila
Punajuurisämpylät oli pitkästä aikaa ohje, joka osoittautui todella hyväksi. Näitä sämpylöitä kannattaa leipoa reilusti ja laittaa pakkaseen.
Ainekset (18 kpl)
Punajuurisämpylät
- 3 punajuurta (2½ dl raastetta)
- 3 dl vettä
- ½ pkt tuorehiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl ruisjauhoja
- 9–10 dl hiivaleipävehnäjauhoja
- 1 d lpähkinäsekoitusta rouhittuna
- 50 g tummaa suklaata rouhittuna
Punajuurisämpylät valmistuvat näin:
- Kuori punajuuret ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Laita raaste ja siitä irtoava neste kulhoon.
- Kuumenna mikrossa 5 minuuttia, kunnes raaste pehmenee. Lisää kylmä vesi. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liuota hiiva joukkoon.
- Lisää suola, siirappi, öljy ja ruisjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe.
- Peitä kulho liinalla ja kohota 45 minuuttia huoneenlämmössä. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä 30 minuuttia.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
Ohje löytyy tästä linkistä. (29.12.2020).
Comments
Post a Comment