Suppilovahvero on monipuolinen sieni

 Kuvat Margit Mannila

Suppilovahvero on mainio sieni. Vielä mainiomman siitä tekee se, että sitä ei tarvitse esikäsitellä, vaan laittaa suoraan pannulle. Siitä voi valmistaa herkullista keittoa ja se sopii muhennoksiin, piirakoihin tai vaikkapa munakasrullan täytteeksi. 

Suppilovahveroita voi kerätä myöhäiseen syksyyn saakka. Käytännössä niin kauan kun ei ole lunta. 

Suppilovahvero sopii erityisen hyvin kuivattavaksi. Sen voi pakastaa sellaisenaan. Sitten se vain käsitellään kuin tuore sieni. Itse laitan jäisenä pannulle.

Jos haluaa, sen voi myös käsitellä paistamalla sitä kuumalla pannulla siten, että neste haihtuu. Niin se vie vähemmän tilaa pakkasessa.

Sipulia, suppilovahveroita, suolaa ja muista mausteita maun mukaan sekä purkki crème fraîchea riittää mainiosti tekemään siitä herkullisen lisän esimerkiksi lihalle. 
 
K-ruoka -sivustolta löytyvät esimerkiksi seuraavat ohjeet suppiksille.
 

Comments