Sokeroidut appelsiininkuoret





Kuvat MM





Tein Luomulaakson ohjeella sokeroituja appelsiininkuoria.

Sokeroidut appelsiininkuoret

5-6 (luomu) appelsiinia tai muita sitrushedelmiä

400 g sokeria
n. 2,5 dl vettä
sokeria pinnalle

1. Pese hedelmät huolellisesti. Kuori (perunankuorimaveitsellä) ohuelti ja leikkaa kuoret suikaleiksi.

2. Keitä kuoria runsaassa vedessä n. 5-15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Kannattaa ryöpätä vielä pariin  kertaan.
3. Laita kattilaan noin 2,5 dl vettä, suikaloidut kuoret ja sokeri. Keitä hiljaisella lämmöllä noin tunti tai kunnes kuoret muuttuvat läpikuultaviksi ja neste muuttuu siirappiseksi.
4. Ota reikäkauhalla suikaleet nesteestä.
5. Kieritä lämpimät, hyvin valutetut suikaleet sokerissa ja nostele ne sitten alustalle/ritilälle kuivumaan.
6. Suikaleiden kuivumiseen menee 1-2 päivää paikasta riippuen.
7. Purkita kuivuneet suikaleet ilmatiiviseen rasiaan.Säilytä valolta suojattuna. 

Vinkki

Käytä kuorien sokeroinnista jäänyt sokeri esimerkiksi pullataikinaan.

Myös siirappimainen neste kannattaa säliyttää ja käyttää makuna leipomuksiin tai ruoanlaitossa. Esimerkiksi teelusikallinen appelsiinisiirappia antaa makua broileriin.

Comments